ELÉRHETŐSÉG

    Cím: Nyírbogdány Fő út 3-5.
    Tel: 06 42 532 540
    Fax: 06 42 532 540
    E-mail:
   admin@kazinczy-nybd.sulinet.hu
   nyirbogdany@risz.hu

ISKOLÁNK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valóra vált álom

Az iskola tehetséggondozó programja 2010-11-es tanévben indult útjára. Több területen is próbálkozunk pl.: néptánc, természetvédelem, képzőművészet, programozás. Mivel egy intézmény vagyunk az óvodával, így tudatosan indítottuk az óvónőkkel a tehetséges gyermekek szűrését, összehangolva az iskolával, így biztosítva a folyamatos tehetséggondozást.

2011-ben regisztrált tehetségponttá vált iskolánk. A kidolgozott tehetségprogramok közül mára a LEGO NXT robotok programozása vált a legsikeresebbé. Szerencsés időben találkozott a tanulók érdeklődése egy lelkes és a tanítás iránt elkötelezett, szakmailag kiválóan felkészült pedagógussal, Abán Csabával. A háttérmunkához természetesen csatlakozott egy tantestület, amely képzéseken sajátította el a tehetségek felkutatásának alapjait és teremti meg valamint biztosítja kollégánk zavartalan munkájának feltételeit. Sokszor halljuk mennyire fontos a család és iskola szoros együttműködése. Nevelő-oktató munkánk során, bármikor támaszt és segítséget kapunk a gyerekek szüleitől.

Az emberi erőforrás mellé már „csak” a pénz hiányzott, hogy megfelelő mennyiségű eszközzel rendelkezzünk és a versenyekre való utazás költségeit is fedezni tudjuk,  ne a családokat terheljük. Az intézmény vezetése pályázatok figyelésével, azokon való folyamatos és sikeres részvétellel a program eszközállományát 1,5 millió forint értékre fejlesztette, így teremtve meg a műszaki feltételeket.

A pályázatokon nyert pénzből folyamatosan biztosítottuk a robotok és a programozáshoz szükséges eszközök (laptopok, tabletek, pályák, szenzorok )  beszerzését.  Az iskola így tudja segíteni és támogatni sikereiben továbbra is a tehetségeket.

A fenntartó személyében történt változás miatt, mely 2013.szeptemberében történt, újabb lehetőségek nyíltak az intézmény és a kis csapat életében. A Baptista Szeretetszolgálat, mint jelenlegi fenntartó az eredményes és kitartó munkát oly módon is elismeri, hogy rég óhajtott álmot vált valóra. A világversenyre való eljutásnak az idén nem lesz anyagi akadálya. A Szeretetszolgálat jóvoltából Lego Robotosaink képviselhetik Nyírbogdányból Magyarországot a világ legjobb versenyzői között, nyilatkozta az intézmény vezetője, Szilágyiné Sinka Zsuzsanna.

Magáról a versenyről, a felkészítő tanár Abán Csaba számol be részletesen:

2013. április 13-án a Nyíregyházi Főiskolán került megrendezésre a Magyar Ifjúsági Robot Kupa. A nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény robotprogramozói a Menekítő A Liga primary kategóriájában vettek részt a versenyen. A Robot Kupa Menekítő Ligája egy technológiakutató kezdeményezés, amely valós helyzetekre alapozva jött létre. Gyakorlatilag egy világszintű, nyílt kutató projekt része, melynek célja a nagyszabású katasztrófa helyzetek esetében alkalmazható robottechnológiák fejlesztése.

A versenyen a csapatok, és robotok egy katasztrófa szimulációval szembesülnek. A robotokat megfelelő konstrukciós tervezéssel, és programozással kell felkészíteni a változó körülmények áthidalására, és a katasztrófa szimuláció áldozatainak kimenekítésére. A robotoknak teljesen autonómnak kell lenniük, vagyis nem alkalmazható emberi beavatkozás, csak szerkezetükre, szenzorjaikra és programvezérlésükre támaszkodva hajtják végre a mentési feladatot.

A Magyar Ifjúsági Robot Kupa döntőjén intézményünk ­csapata a mentési feladatot 100%-ra teljesítette, vagyis az elérhető 460 pontból megszerezte mind a 460-at, így kategóriájában kiemelkedő eredménnyel az első helyen végzett. A sikeres szereplés jutalma, hogy iskolánk programozói képviselhetik hazánkat a RoboCup2013 világversenyen, melynek helyszíne az idén Eindhoven lesz. A menekítésben elért első helyezés mellett  versenyzőink két különdíjban is részesültek, ugyanis megkaptuk kategóriánk legjobb prezentációs munkájáért járó oklevelet, valamint a Magyar Ifjúsági Robot Kupán részt vevő csapatok közül a Szabolcs-Szatmár- Bereg megye által felajánlott különdíjat is programozóink vehették át, melyet a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Kormányhivatal vezetője Dr. Vinnai Győző adott át.

Csapatunk most második alkalommal szerezte meg a jogot, hogy hazánkat világversenyen képviselje. Reméljük, hogy a világversenyen való szerepléssel öregbíthetjük majd hazánk jó hírnevét, és szép eredményekkel térhetünk haza.

A RoboCup 2013-ra való felkészülés mellett az idén még több országos robotverseny is előttünk áll. Legközelebb  Kecskeméten a  IV. Lego Robotprogramozó Országos Csapatversenyen veszünk részt, melynek szintén a döntőjébe jutott csapatunk.

Forrás: http://baptistaoktatas.hu/2013/04/17/valora-valt-alom/

A képen a csapat tagjai balról jobbra:
Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária, Poór Fanni

Felkészítő tanáruk: Abán Csaba

Felkészülésünket a MOL Tehetségtámogató Program segíti.


Robotchallenge 2013 Bécs

Bécsben 2013. március 23-24-én került megrendezésre a Robotchallenge 2013 elnevezésű, legnagyobb európai szervezésű robotverseny, melyen a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény robotprogramozói egyedüli magyar csapatként 3 robottal vettek részt. A versenyre a világ számos, Európán kívüli országa is képviseltette magát, összesen 24 ország, 441 versenyzője 323 robottal regisztrált a 15 robotkategóriát tartalmazó megmérettetésre.

Mivel ezen a versenyen nem volt korosztályonkénti bontás, így a felnőtt mezőny, és a fiatal tehetségek egy izgalmas, verseny keretein belül mérhették össze kreativitásukat, programozói tudásukat.

Az első napon megrendezésre került vonalkövető kategóriában csapatunknak egy komoly felkészültséget igénylő, félnapos kvalifikáció során sikerült bekerülnie a legjobb nyolc robotot tartalmazó döntőbe. A 4 orosz, 1 szlovák, 1 olasz, 1 észt, és 1 magyar csapat fináléját egy sikeres futammal, az 5. legjobb köridővel zártuk.

Második napon került megrendezésre a csapatunkat érintő robot szumó kategória versenye. A 16 legjobb robot fináléját szintén egy félnapos kvalifikációs verseny előzte meg, ahol a résztvevő robotok 4 csoportra osztva küzdhettek meg a döntőbe jutásért. A kvalifikáció során egyik robotunk a 3 olasz, 1 szlovák, 1 orosz, 1 algériai, 1 osztrák és 1 magyar robotokból álló csoportjából veretlenül az 1. helyen, másik robotunk az 1 észt, 1 orosz, 4 olasz, 1 angol és 1 magyar robotot felvonultató körben a csoportja 3. helyén jutott be a 16 legjobb robotot felvonultató döntőbe.

Az 1 angol, 1 német, 4 olasz, 2 orosz, 1 osztrák, 1 cseh, 1 román, 2 észt, 1 szlovák és 2 magyar csapatok  döntőben a legjobb 8 közé jutásért a tavalyi év győztesét búcsúztattuk. Komoly sikernek örülhettünk, hiszen két robotunk a legjobb 8 között volt, ami rajtunk kívül ebben a kategóriában csak Oroszországnak sikerült, valamint a dobogós helyezésekről is csak szoros küzdelmekben maradtunk le, melyeket végül egy orosz egy olasz és egy angol csapatnak sikerült megszereznie.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a kétnapos verseny után szép eredményekkel térhettünk haza, hiszen minden robotunk a döntőben mérkőzhetett, és a kategóriája élmezőnyéhez tartozott.

A képen a csapat tagjai balról jobbra:
Papcsák Nóra Annamária, Poór Fanni, Jakab Ágnes

Felkészítő tanáruk: Abán Csaba

Felkészülésünket a MOL Tehetségtámogató Program segíti.


6. Kecskemét Open Sumo Lego robotverseny

2013. március 2-án a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény robotprogramozói három robottal vettek részt a 6. Kecskemét Open Sumo Lego robotversenyen. A már hagyományokkal rendelkező országos robotverseny az idén először nemzetközi mezőnnyel bővült.

A versenyen a mérnöki tudományok, valamint a programozás iránt érdeklődő általános és középiskolás diákok korosztályonkénti bontás nélkül, bizonyítják kreativitásukat, tudásukat. A mérkőzések során a robotok emberi beavatkozás nélkül, szenzorjaikra, programozásukra hagyatkozva küzdenek meg egymással. Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó robotkonstrukció tervezése, építése, valamint annak hatékony programozása. A 25 robotot felvonultató versenyen két robotunk első helyen, harmadik robotunk pedig a csoportja második helyén jutott a 12 robotot tartalmazó középdöntőbe.

A középdöntő izgalmai után mindhárom robotunk bekerült a legjobb 6 robot körmérkőzéseiből álló döntőbe, ahol végül szoros mérkőzések után, kiemelkedő összteljesítménnyel a 2., 3., és a 4. helyen zártuk a versenyt.

Az idei tanévben ez a második olyan nagyszabású robotversenyünk volt, amikor minden nevezett robotunk döntőbe jutott, és melyeken egyszerre két helyet is elfoglalhattunk a dobogón.

2013. március 23-24. Bécsben egyedüli magyar csapatként részt veszünk a RobotChallenge 2013. elnevezésű 24 ország 323 robotját felvonultató versenyen. A nevezések alapján az általunk képviselt versenykategóriákban három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) 14 országa 52 robottal indul. Reméljük, hogy Bécsből hazatérve újabb szép eredményekről számolhatunk be.

A képen a csapat tagjai balról:
Papcsák Nóra Annamária, Jakab Ágnes, Poór Fanni
Felkészítő tanáruk: Abán Csaba

Felkészülésünket a MOL Tehetségtámogató Program segíti.


Kazinczy Szép Magyar Beszéd verseny megrendezésére került sor iskolánkban 2013.febr.12-én. 11 iskola 22 tanulója vett részt a megmérettetésen.
Képek >>

A február 14-én az óvodában tehetség gondozás keretein belül néptánc bemutató foglalkozást tartott Molnár Julianna óvodapedagógus a szomszédos Kék községben élő óvónőknek.
Képek >>

Iskolánkban február 14-én délután került sor az alsó tagozatos házi Szavaló versenyre.
Sok ügyes és szorgalmas kisdiák készült erre az eseményre. A zsűri által kiválasztottak képviselhetik az intézményt február 20-án a RISZ versenyen.
Képek >>


Többszörös Nyírbogdányi siker a Robot Szumó Esztár Kupán

2012. december 1-én a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény robotprogramozói három robottal képviselték iskolájukat az országosan meghirdetett Robot Szumó Esztár Kupán. A színvonalas versenyen jó hírnévvel rendelkező középiskolák, és általános iskolák csapatai, korosztályonkénti bontás nélkül mérték össze felkészültségüket. Az eredményes szereplés alapfeltétele a kiemelkedő robotkonstrukció, illetve annak hatékony programozása. A megmérettetésre a már komoly versenytapasztalattal rendelkező, programozóink közös munkával három, egymástól eltérő robotkonstrukciót készítettek fel. A 20 robotot felvonultató selejtező mérkőzések során két robotunk első helyen, harmadik robotunk pedig a másik csoport második helyén jutott a 12 robottal megrendezett középdöntőbe. Az egyre erősödő mezőnyből mindhárom konstrukció bejutott a legjobb hat robot körmérkőzéseiből álló döntőbe. Csapatunk végül kiemelkedő összteljesítménnyel, egy magas színvonalú döntő izgalmai után a II., III., és a IV. helynek örülhetett.

Ezzel az eredménnyel zárjuk a 2012. év versenynaptárját, melynek során öt hazai robotika versenyen összesen 9 dobogós helyezést értünk el.

A képen a csapat tagjai balról jobbra haladva: Papcsák Nóra Annamária, Jakab Ágnes, Poór Fanni
Mögöttük felkészítő tanáruk: Abán Csaba
Képek>>

Felkészülésünket a MOL Tehetségtámogató Program segíti.


Robotbemutató Nyírpazonyban

2012. október 25-én intézményünk robotika csapata a nyírpazonyi Színi Károly AMK felkérésére Nyírpazonyban fog robotbemutatót tartani. A rendezvényen a katasztrófa szimulációs helyzetek megoldására épített, programozott robotokon kívül szumó robotok küzdelmének megtekintésével „utazhat” a közönség a processzorvezérelt technológiák világába.


Az 1956-os forradalom megünneplése

Már szeptember végén megkezdődött a munka a műsor összeállításával.  Igyekeztem mindenkinek az egyéniségéhez és hangszínéhez illő szerepet adni. A legtöbb szereplő a hetedik osztályból került ki, de volt két nyolcadikos és egy hatodikos tanuló is köztük.

Sikerült a témához illő zenét is összeválogatni, hiszen ez érzelmileg közelebb hozza a gyerekekhez a forradalom eseményeit és a résztvevők érzéseit.

Korabeli dokumentumokat is felhasználtam az ünnepi műsorhoz. Ilyen volt Nagy Imre rádióban elmondott utolsó beszéde, valamint filmrészletek és fényképek a forradalom eseményeiről.

Délutánonként próbáltunk. Először csak a kapott szövegeket mondták el a gyerekek, majd az aulában, a megemlékezés helyszínén a mozgásokat is elpróbáltuk. Különösen a tüntető tömeg bevonulása, és közös szövegük erőteljes előadása igényelt több gyakorlást.

Az ünnep előtt elkészítettem a faliújságot és a műsor díszletét, amiben segítségemre volt új képzőművészeti tanárunk Nagy Zoltán. Abán Csaba tanár úr gondoskodott a hangtechnika kifogástalan működéséről. Ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani munkájukért.

Nagy izgalommal várták a műsorban résztvevők a szereplést. Az iskola tanulói csendben, figyelmesen hallgatták műsorunkat, amivel megtisztelték munkánkat. Községünk lakói közül is többen megtisztelték figyelmükkel ünnepi megemlékezésünket. Örömmel várjuk őket legközelebb is.

Horváth Endréné           


Robotbemutató a Nyíregyházi Főiskolán

 „A kutatók a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek” - ezt volt hivatott népszerűsíteni 2012. szeptember 28-án a Kutatók Éjszakája, országos programsorozat, melynek keretein belül a közönség bepillanthatott szinte minden tudományág "kulisszái" mögé.

A Nyíregyházi Főiskola 30 helyszínen több mint 40 programmal, köztük érdekes előadásokkal, látványos kísérletekkel várta az érdeklődőket.

Intézményünk Robotika csapatát érte a megtisztelő felkérés, hogy a Nyíregyházi Főiskola robotika laborjában tarthattunk előadást az NXT robotok NXT-G nyelven történő programozásával kapcsolatban. Az előadáson részt vevő közönség megtekinthette a katasztrófa szimulációs feladatok megoldására tervezett és programozott robotunkat is.

Örömmel tapasztaltuk, hogy bemutatóinkat minden korosztály nagy érdeklődéssel figyelte. A látogatók kérdéseik, visszajelzéseik alapján élményekkel, hasznos ismeretekkel távozhattak előadásainkról.

Az előadásokat tartották:
Programozó tanulóink: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária, Poór Fanni, Réz Kinga Gabriella,
és felkészítő tanáruk Abán Csaba.


Többszörös Nyírbogdányi siker a Magyar Lego Szumó Versenyen


2012. április 28-án a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény három csapata vett részt a Magyar Lego Szumó Versenyen. A verseny annyiban tért el más, hasonló jellegű robotversenyektől, hogy a versenyzőknek a robotokat a helyszínen, 60 perc alatt kellett megépíteniük. Az építés során korlátozott volt a felhasználható alkatrészek típusa, illetve a robot működéséhez szükséges szenzorok száma is. A robotok emberi beavatkozás nélkül, szenzorjaikra, illetve programozásukra hagyatkozva mérkőztek meg egymással. A versenyen nem volt korosztályonkénti bontás, bárki indulhatott, aki elfogadta a verseny szabályait. A középiskolásokat, és felnőtteket is felvonultató mezőnyben csapataink komoly sikereket értek el.


Eredményeink:

Szumórobot kategória:
*NICEDROID* csapatunk: Papcsák Nóra, Réz Kinga I. helyezés
ROBOBARÁTOK :) csapatunk: Jakab Ágnes, Poór Fanni III. helyezés
KAZINCZY6 csapatunk: Vacik Dániel VII. helyezés

Robotterv kategória:
ROBOBARÁTOK :) csapatunk: Jakab Ágnes, Poór Fanni I. helyezés

Felkészítő tanáruk: Abán CsabaSZÉP NYÍRBOGDÁNYI EREDMÉNYEK AZ ORSZÁGOS ROBOTPROGRAMOZÓ VERSENYEN


2012. április 21-én intézményünk három csapata vett részt a közoktatás 5-8. évfolyamos diákjai számára rendezett III. LEGO Robotprogramozó Országos Csapatversenyen. Az idei tanévben 71 csapat nevezett az ország teljes területéről, 15 város 27 iskolájának 165 diákja mérhette össze robotprogramozói tudását. A verseny annyiban volt más, mint a hazai vagy nemzetközi robotversenyek, hogy itt a konstrukciók tervezése és építése nem kapott szerepet, most a programozás volt a döntő.

Intézményünk csapatai a következő eredményeket érték el az ország legjobb általános iskolás programozóit felvonultató országos versenyen:

5. osztály
Jakab Ágnes, Réz Kinga Gabriella: 3. helyezés, és legjobb lánycsapat különdíj
Papcsák Nóra Annamária, Poór Fanni: 9. helyezés

6. osztály
Németh Nóra, Vacik Dániel: 8. helyezés

Felkészítő tanáruk:
Abán Csaba: az 5. évfolyamon legeredményesebb felkészítő tanárnak járó különdíj


 

A nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és AMI csapata képviselheti hazánkat a mexikói Robo Cup világversenyen.

Intézményünk tehetséggondozó programjában részt vevő, robotikával foglalkozó csapatunk I. helyezést ért el a Magyar Ifjúsági Robot Kupa Menekítő Ligájának Primary kategóriájában. Ezzel a kimagasló eredménnyel iskolánk csapata képviselheti hazánkat a mexikói RoboCup elnevezésű világversenyen. A kiutazás, illetve a verseny regisztrációs költségei a csapatot terheli, viszont iskolánk nem rendelkezik a részvételhez szükséges anyagi forrásokkal.

A Robot Kupa Menekítő Ligája egy technológiakutató kezdeményezés, amely valós helyzetekre alapozva jött létre. A Robo Cup Rescue gyakorlatilag egy világszintű, nyílt kutató projekt része, melynek célja a nagyszabású katasztrófa helyzetek esetében alkalmazható robottechnológiák fejlesztése.

A versenyen a csapatok, és robotok egy katasztrófa szimulációval szembesülnek. A robotokat megfelelő konstrukciós tervezéssel, és programozással kell felkészíteni a változó körülmények áthidalására, és a katasztrófa szimuláció áldozatainak kimenekítésére. A robotoknak teljesen autonómnak kell lenniük, vagyis nem alkalmazható emberi beavatkozás, csak szerkezetükre, szenzorjaikra és programvezérlésükre támaszkodva hajtják végre a mentési feladatot.

A nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és AMI 2011-ben csatlakozott a Magyar Tehetséggondozó Szervezetek Szövetségéhez, felkerültünk az Országos Tehetségpont Térképre. Tehetséggondozó programunkat több területen, de kiemelten a műszaki tudományok, ezen belül is a robotika területén kívánjuk megvalósítani.

A mexikói világversenyre kijutott csapatunk eredményei az idei tanévben, kiválóan tükrözik felkészültségünket, és munkánk hatékonyságát:

Országos Open Robot Sumo Verseny (Kecskemét 2012. február 25.): Intézményünk két csapattal indult a 33 robotot felvonultató versenyen. Mindkét csapatunk veretlenül jutott a döntőig. Végül a NICEDROID nevű, Papcsák Nóra, Réz Kinga tagokból álló csapatunk I. helyezést, a ROBOBARÁTOK nevű, Jakab Ágnes, Poór Fanni tagokból álló csapatunk II. helyezést értek el. Ezen a versenyen nem volt korosztályonkénti bontás, így 5. osztályos tanulóink a középiskolásokat felvonultató országos mezőnyben tudtak ilyen szép eredményt elérni.

MIRK Magyar Ifjúsági Robot Kupa (Nyíregyháza, 2012. március 31.): Intézményünk NICEDROID nevű, Jakab Ágnes, Papcsák Nóra, Poór Fanni, Réz Kinga tagokból álló csapata Menekítő Ligában kimagasló eredménnyel nyerte meg az országos versenyt.

A győztes csapat tagjai:
Első sor, balról haladva: Réz Kinga Gabriella, Papcsák Nóra Annamária, Poór Fanni, Jakab Ágnes
Felkészítő tanár: Abán Csaba (Középen, második sor.)

NYÍRBOGDÁNYI SIKER AZ ORSZÁGOS 5. KECSKEMÉT OPEN SUMO LEGO ROBOTVERSENYEN

2012. február 25-én a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény két csapata vett részt az 5. Kecskemét Open Sumo Lego Robotversenyen. A verseny célja a tehetséges és a mérnöki tudományok, valamint a programozás iránt fokozottan érdeklődő diákok számára lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat, kreativitásukat megmutassák egy izgalmasan szórakoztató verseny keretein belül.

A versenyen általános, és középiskolás diákok vettek részt korosztályonkénti bontás nélkül.

Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó robotkonstrukció tervezése, illetve annak hatékony programozása. Csapataink több hónapon keresztül közösen készültek a megmérettetésre. A középiskolásokat is tartalmazó, 33 robotot felvonultató versenyen mindkét (5. osztályos programozókból álló) nyírbogdányi csapat veretlenül jutott a legjobb három közé. A döntőben is sikerült megőrizni az idegen robotokkal szembeni veretlenségünket, végül kettős győzelemnek örülhettünk.

Eredményünk:
*NICEDROID* csapatunk: Papcsák Nóra, Réz Kinga I. helyezés
ROBOBARÁTOK J csapatunk: Jakab Ágnes, Poór Fanni II. helyezés

Felkészítő tanáruk: Abán Csaba

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani csapatunk támogatóinak: Nyírbogdány Község Önkormányzatának és a GUIDO fürdőszoba- és konyhabútor stúdiónak

Képek és videó hamarosan a galériában>>

 

Cikk a Magyar Kultúra Napjáról

Iskolánk, a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola volt a házigazdája a január 19-én megrendezésre kerülő irodalmi délutánnak, melyet a Magyar Kultúra Napja tiszteletére szerveztünk meg a község valamennyi lakója számára.

Fohsz Józsefné tanárnő nyitó beszédében Kölcsey Ferencről l és a Himnusz születésnapjáról, a Magyar Kultúra Napjáról emlékezett meg.

Ezt követte B. Orosz István Debrecenben élő festőművész József Attiláról szóló irodalmi műsora. Könnyekig meghatódva hallgatta a közönség a költő 14 verséből összeállított és megzenésített költemények előadását, melyet gitárkísérettel és kivetítéssel egybekötve hallhattuk.

Ott döbbentünk rá, hogy milyen gazdag a mi kultúránk, s mennyi sok értékkel rendelkezünk, melyeket ápolni, tovább  adni kötelességünk lenne.

Azon is nagyon elcsodálkoztunk, hogy milyen gazdag személyiségű festőművész a meghívott előadónk, mert  B. Orosz István csodálatos képei mellett ugyanolyan csodálatosan mondott verset, gitározott és énekelt.

Nagyon nagy élmény volt ez a délután, méltó ünneplése a Magyar Kultúra Napjának.

Az ünnepség a beszélgetéseivel folytatódott, melyet friss ropogós pogácsa és illatos tea tett még élvezetesebbé.

Igazi ünnep volt.

Nyolcadikos tanulók

"ÜZENET EGYKORI ISKOLÁMBA"

Kedves volt diákjaink!

Büszkék vagyunk Rátok, elért eredményeitekre, sikereitekre.
Szeretnénk benneteket példaként állítani azok elé, akik
nyomdokaitokba léphetnek.
Örülnék, ha néhány gondolatban kifejtenétek, mennyiben
járult hozzá pályaválasztásotokhoz az, hogy a nyírbogdányi
iskola tanulói voltatok.
Célunk, hogy inspiráljuk a ma diákjait. Véleményeteket
iskolánk honlapján közétennénk, ha ehhez hozzájárultok.

Üdvözlettel: Margittai Zoltánné

Ezzel a felhívással fordult volt tanítványaihoz.


Ezek a visszajelzések érkeztek eddig,
várjuk a többiek jelentkezését is. >>

Meséljetek!!! kfiok@freemail.hu
Vagy személyes címre: hajzermari@freemail.hu