ELÉRHETŐSÉG

    Cím: Nyírbogdány Fő út 3-5.
    Tel: 06 42 532 540
    Fax: 06 42 532 540
    E-mail:
   admin@kazinczy-nybd.sulinet.hu
   nyirbogdany@risz.hu

ISKOLÁNK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"ÜZENET EGYKORI ISKOLÁMBA"

Kedves Tanár Nő!
Igyekeztem pár gondolatban kifejteni az általános iskolai évek szerepét a későbbi pályaválasztásomban.

A biológia iránti érdeklődésem az általános iskolai évek alatt kezdődött, ezért folytattam később tanulmányaimat a Krúdy Gyula Gimnázium biológia tagozatán majd a Debreceni Egyetemen, biológus szakon. Jelenleg PhD hallgatóként veszek részt egy kutatásban a Mikrobiális Biotechnológia és Sejtbiológia Tanszéken.
Véleményem szerint az általános iskolának jelentős szerepe van a tanulók érdeklődési körének kialakulásában és így a későbbi szakmájuk megválasztásában, hiszen ezen évek alatt egy életre szóló szeretet vagy gyűlölet alakulhat ki egy-egy tantárggyal szemben. Egy jó pedagógus segíthet a kis diákoknak, hogy a tanulásra ne, mint egyfajta kényszerre tekintsenek, hanem azt lelkesen és jókedvűen tegyék. Én azon szerencsés hallgatók közé tartozom, akinek tanulmányait mindig végigkísérte egy jó biológia tanár, akik mindvégig támogattak, bátorítottak. Úgy az egyetemen és a középiskolában, mint az általános iskolai évek alatt, ahol Margittai Zoltánné tanárnő szabadidejét nem sajnálva segített a középiskolai felvételire és a biológia versenyekre való felkészülésben. Talán ha akkor nem bátorít, most én sem biológusként tevékenykednék.

Üdvözlettel: Melinda

 

Kedves Tanárnő!

Én két dolgot emelnék ki, pontosabban két tantárgyat: földrajz és kémia. Tanárnő tudja legjobban, hogy mennyire szerettem és szeretem a földrajzot. Az általános iskolás éveim alatt olyan tudást szereztem, ami az egyetemi éveim alatt is rendkívül hasznosnak bizonyult.
A másik dolog, ami "mély nyomot hagyott bennem", az a kémia. Akkoriban talán nem is gondoltam volna, hogy a végén ötvözni fogom a két kedvencet (talajkémiával foglalkozok a DE Földtudományok Doktori Iskolában).

Nem tudom, ez mennyire használható így, de remélem, segítettem.

Üdvözlettel: Gosztonyi Gyöngyi


U. i. A mai napig hálás vagyok Tanárnőnek azért a rengeteg időért és energiáért, amit arra fordított, hogy engem a versenyekre felkészítsen. Remélem, ezt a jó szokást meg tetszett tartani.

 

Kedves Tanárnő!

Örömmel teszek eleget a felkérésnek, elnézést, hogy csak most válaszolok! Remélem elég lesz ez a pár gondolat amit megfogalmaztam, belátásuk szerint szerkesszék át nyugodtan!

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola volt számomra az a hely, ahol megkaptam a segítséget ahhoz, hogy elhiggyem, alkalmas vagyok az orvosi pályára. Megkaptam azt az felkészítést, amivel bejutottam egy erős középiskolába, ahonnan egyenes út vezetett az egyetemre. A rengeteg verseny, amiken részt vehettem, majd az év végi könyvjutalmak, amelyekben részesültem, mind ösztönöztek arra, hogy a továbbiakban is megéri felkészülni az órákra, lemondani a délutáni alvásról. Nem mondom, hogy egyszerű volt és soha nem kellett megdorgálni, de visszanézve nem bántam meg, és örülök, hogy a nyírbogdányi általános iskola diákja lehettem. Reményeim szerint a jelenlegi és a leendő kisiskolások is élnek majd mindazzal a lehetőséggel, amit az iskola nevelőtestülete tud biztosítani!

További jó munkát kívánok!
Üdvözlettel: Pásztor Mariann

 

Meghatározó volt számomra az itt eltöltött 8 év. Jó tanáraim voltak, akik segítettek a tanulásban és a jó verseny eredmények elérésében is. A nyírbogdányi gyerekek mindenütt megállták a helyüket és eredményesen szerepeltek. Általános iskolai éveim alatt (1997-2005) a suli bővelkedett kulturális és sport programokban is. Nagyon szerettem ide járni, szép emlékeim vannak erről az időszakról.
Úgy gondolom, azokkal az alapokkal, amelyeket itt kaptunk elérhetünk bármit az életben, ha ehhez még kellő kitartásunk és szorgalmunk van.
Köszönet Tanáraimnak áldozatos munkájukért!

Üdvözlettel: Lisovszki Evelin
a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karának hallgatója
 

 

1999-2007-ig jártam a nyírbogdányi iskolába. Az alapokat ebben az iskolában tanultam meg, és itt szerettem meg a biológiát is, amivel tovább tanultam és amit pályámul is szeretnék választani.
Eddigi tanulmányaim és eredményeim alapján jó alapokat kaptam, ami tanáraim felkészültségét, hozzáértését is igazolja.
Szerettem a nyírbogdányi iskolába járni, amihez sok szép emlék fűz, s ahol köszönettel tartozom minden tanáromnak, különösen Homonyik Csabánénak, volt alsós osztályfőnökömnek, akinél először lettem kitűnő és Margittai Zoltánnénak, aki megszerettette velem a biológiát.
A nyírbogdányi iskolásoknak azt szeretném javasolni, hogy legyenek szorgalmasak, tanuljanak és becsüljék meg a tanáraikat.

Köszönettel: Lisovszki Gréta a Krúdy Gyula Gimnázium biológia-kémia szakos végzős diákja
 

 

Kedves Tanárnő!

Nekem kellemes emlékeim vannak a nyírbogdányi általános iskoláról, büszke vagyok arra, hogy oda járhattam. Ott tanultam meg az alapokat, ezzel lehetőségem nyílt arra, hogy jó esélyekkel szerezzem meg az érettségi bizonyítványomat, a nyelvvizsgáimat, majd később a DE-EFK-án a diplomát. Minden elismerésem a volt tanáraimé, akik megszerettették velem elsősorban a biológiát, a kémiát és az idegen nyelvet, hiszen ezek fontos részei a jelenlegi munkámnak.

Köszönettel: Suller Ágnes